Vuonna 2009 Suomessa syntyi 60 430 lasta, mikä oli 900 lasta enemmän kuin edellisenä vuonna. Edellisen kerran yli 60 000 lasta syntyi vuonna 1996” kertoo tilastokeskus raportissaan “Syntyvyys korkein 40 vuoteen” julkaistu 15.4.2010

Niin.. Tuntuu, että lapsia putkahtelee joka paikkaan ihan kuin itsestään.. Ei vain haikara tahdo löytää tietä meidän kotiin.

Ystäväni sanovat, ettei 9 kk yrittäminen ole vielä pitkä aika. Että lapsen saantiin menee ainakin 2 vuotta.  Jotenkin se ei vain lohduta. Joka paikassa lukee, että vauva tulee sitten kun sitä lakataan yrittämästä. Harmillista vain ettei kukaan oikein osaa sanoa kuinka yrittäminen lopetetaan (muuten kuin seksin lopettamisella, joka tuskin edesauttaa vauvan saantia). Niimpä aloitan blogini jossa olen jälleen yksi nainen joka tuulettaa aivojaan aiheesta.

Puhelu mummolle muistuttaa, että kaikilla on samat asiat mielessä.. “No, joko te olette alkaneet lapsia tekemään? Et se sinäkään tuosta enää nuorene”. En jotenkin tahdo kailottaa maailmalle, että olemme jo kovasti yrittäneet eikä se näytä tuottavan tulosta.  Jotenkin sitä kokee kai olevansa viallinen.

Kuitenkin sitä tekee kaiken mitä pystyy tullakseen raskaaksi. Ovulaatio viikonloppuna on juotu greippimehua, pidetty jalkoja ylhäällä seinällä, joogattu, meditoitu ja jopa käyty akupunktiossa. Lupaan itselleni, etten ala taas tutkimaan kehoani kaikkien raskausoireiden varalta (kuten lupaan joka kuukausi ja pettyneenä kuukautiset saapuvat).


Jatkan siis yrittämistä, mutta samalla yritän olla yrittämättä
J.